fredag den 16. juli 2010

Kalvehave

Da vi for ca 14 dage kørte hjem fra Falster, kørte vi en lille omvej forbi Vordingborg, og så videre til Kalvehave, hvor min mormor og morfar havde sommerhus kaldet "Persillely" i mange år. Der tilbragte vi sommerferierne og weekenderne da jeg var barn. Dengang var der mest marker, og knap så mange sommerhuse som der er nu.

Det første hus de havde på grunden, byggede min far og det var næsten som et dukkehus, så når hele familien var samlet sov vi (mor,far og 3 børn) i det store telt.
Toilettet var bare et lille skur med en toilet-spand uden træk og slip, så ca. en gang om ugen blev der gravet et hul bagerst på grunden , hvori toiletspanden blev tømt.....sjovt nok, så skulle vi unger altid noget andet, når der skulle "trækkes ud"...hehe.
Der var heller ikke vand i "køkkenet" vandposten var nede i den anden ende af grunden, og da jeg var barn og skulle hente vand, så var der f..... langt. Dengang var der heller ikke lystbåde i havnen, det var en fiskerihavn med en masse kuttere, nu er det kun lystbåde der ligger der. Jeg kan huske at vi lå på broen i havnen og fiskede efter krabber, jeg var hunderæd for at de skulle bide mig.
Sjovt nok så syntes jeg at solen altid skinnede og det var varmt, men det er jo nok fordi man vænnede sig til at være ude hele tiden, og så påvirkes man jo nok ikke så meget af vejret, som nu hvor jeg er indendørs det meste af dagen....

Haha, jeg kan huske at min søster og jeg engang var på stranden, hvor det begyndte at regne lidt og så tog vi vores regnfrakker på over badetøjet, og gik ud i vandet. Så var der en unge der spurgte hvorfor vi tog regnfrakker på, og det var jo selvfølgelig for ikke at blive våd!!! Og vi stod i vand til knæene....hihi hvor dumt....men okay! vi blev ikke våde på overkroppen....
Jeg har mange sjove minder fra dengang i Kalvehave, det kan være der kommer lidt mere henad vejen."Fra Wikipedia, den frie encyklopædi"
Dronning Alexandrines Bro (også kaldet Mønbroen) er den buebro, der spænder over Ulvsund med fæste ved KalvehaveSjælland og KosterMøn.Den åbnedes for trafik den 30. maj 1943 og har fået navn efter Christian 10.s dronning Alexandrine.
Udsigt over valmuemark.
Kalvehave Havn.
Her lå vi ofte og fangede krabber.

3 kommentarer:

 1. Sikke dejlige minder fra din barndom - jeg holder meget af sådan nogle tilbageblik. Og dine billeder er utroligt smukke! Billedet af broen med tømmerstokkene foran er jo ren kunst!

  Ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 2. Dejlige minder at have fra barndommen.
  Dine billeder er utrolig flotte, du skulle næsten overveje at sende dit badebros billede ind til vejret tv2 :-))))
  Sommeraftenhilsen til dig fra Laura :-)

  SvarSlet
 3. Hej Madame og Laura, tak skal I have, ja det er dejligt med minder, og de kommer jo frem når man får besøgt de steder man har været som barn...hav en god aften/week-end.

  SvarSlet

Skriv du bare din mening...