onsdag den 3. oktober 2012

På kattepoter..

Jeg ved at mange af jer er spændt på hvordan tøserne har taget flytningen og at de har fået mere udendørs plads.

Under selve flytningen var de meget stresset, især Trunte det tog 5-6 timer før hun kom ud, hun havde gemt sig under sofaen. Vi lukkede dem inde på et af de tomme værelser i lejligheden, sammen med et par tæpper madskåle, kattetoiletet og et par flyttekasser. Da det hele var flyttet blev de lukket ud igen, og så hentede vi dem da hele flytningen var overstået og flyttemændende kørt igen. Fetti var lidt mere modig der gik kun en times tid, så skulle hun ud og kigge på det nye sted og se hvad det der grønne var for noget. Men det foregik tæt ved huset så hun kunne løbe hurtigt ind igen, hvilket hun også gjorde flere gange.IMG_0923 IMG_0924 IMG_0929 IMG_0931 Det var først om aftenen at Trunte kom ud fra sit skjulested, og om morgenen at hun kom ud i haven. IMG_0933 IMG_0934 IMG_0936 IMG_0938 IMG_0956

Det så sjovt ud de første gange de gik på græsset, det foregik med forsigtige skridt, for det var da noget underligt blødt noget at gå på det der grønne noget, som jo smager meget godt. Pelsen er “pustet” op og de kigger sig hele tiden over skulderen, men nu er de blevet lidt mere vant til haven og farer ikke sammen når bladene rasler.

26 kommentarer:

  1. Det var dejligt, at de er ved at vænne sig til alt det nye og ikke farer sammen, når bladene rasler. Første gang Sofus kom ud, var det regnvejr, og han for ind og gemte sig bag sofaen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er dejligt at de har fået mere ro på..;-D

      Slet
  2. Det må altså også være helt vildt mærkeligt at 'komme på græs', hvis man har været indekat hele sit liv :-) Spændende, hvor modige de bliver med tiden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det må være en mærkelig fornemmelse og jeg håber ikke at de bliver for modige..;-D

      Slet
  3. Hvor er det sjovt at se de to misser forsigtigt gå rundt i haven ,mon pladsen under fugle foder pladsen bliver fast plads for dem ? ❤nyd dagen ☀

    SvarSlet
    Svar
    1. Når fuglene kommer engang så kan det jo godt være at det bliver yndlingspladsen..;-D

      Slet
  4. Godt at de hurtigt fandt sig tilrette!!

    SvarSlet
  5. Og jeg bekymrer mig om de bliver så glade for udelivet, at de går på opdagelse ude i den store verden :-) God kom-på-plads-onsdag :-)

    SvarSlet
  6. Det er nogle seje tøser.. De kommer hurtigt til at elske udendørslivet, og I kommer til at hade deres beskidte pels i den hvide sofa.. :-)
    Glæder mig til vi ses om lidt.. Knus :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der bliver lagt tæpper i møblerne de kan da heldigvis tages af og vaskes..;-D

      Slet
  7. Nysgerrigheden er jo kattens store drivkraft... håber ikke de overskrider havens grænser for så bliver det jo osse den store fjende.

    Men dejligt for dem at komme ud og mærke græs og se at fugle og sommerfugle er noget der med en vis fordel kan jages - og ikke kun betragtes.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fetti er allerede på udkig efter fuglene..;-D

      Slet
  8. Da Rimkogeren og jeg i år 2000 skulle flytte fra Midtsjælland og til Midtlolland, da startede jeg dytten ved 7-tiden sammen med mine to schæferhanner i hvert sit bur. Medbragte lækre, frosne kvalitetspizzaer, samt toastbrød, skinke, hamburgryg, spegepølse og ost. Sidstnævnte var til en god bekendt, der drev et flyttefirma - betaling efter bogen - men hans unger elskede pizza, så han gad ikke det, når nu vi havde spurgt, men toast, helt OK. De 3 ekstra hjælpere, som i øvrigt blev til 5, det var iblandt Rimkogerens gamle elever med et par kærester, og hvor lærte de bare stort set alt om flytning. De blev hundset med... gør som jeg siger, vend, drej osv., og alt vores gods kom problemfrit ned fra førstesal i hus samt fra stueregi ditto og ud af hoveddør og skråt videre ad en låge. Ingen fik ondt, men masser af grineri undervejs, fordi John havde ret, he-he! Men de smovsede pizzaerne, skulle jeg hilse at sige :)
    Jeg fik dog et chok efter ankomst tidlig morgen ved vores nye hjem - gav begge mine hunde line på, inden at jeg åbnede hvert deres bur, og begav mig ud sammen med dem i baghaven, så at de kunne tisse. Pludselig røg halsbåndet af yngste, og han vadede videre frem i åbent område. Godt at have trænet flittigt hjemme samt i Schæferhundeklubregi, så da jeg kaldte på Joe, kom han straks retur, og halsbånd givet ham på igen. Men for pokker hvor hjertet mit bankede totalt - og den beretning egentligt skrevet grundet Jeres katte, for de skal vel trænes til ikke at klatre over hegn - det kan katte mægtig hurtigt lære!!

    Alt bedst i Jeres nye hjem - og lad så Jimmi bare slippe for madtjans :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg ved ikke om vi kan få trænet dem, men vi må jo gøre et forsøg..Og mange og jo Jimmi slipper for madtjansen..;-D

      Slet
  9. Sjovt at se hvordan de to damer tager imod det frie liv.
    Da vi flyttede her til Lænstrup valgtle vi at Oscar stadig skulle være indekat - han var 4 år og da vi måske flytter tilbage til Aalborg og lejlighed syntes vi det var det bedste.
    Han har sin kattegård og kan gå ud og ind på terrassen, men ellers skal han i snor og det elsker han dog, hvis han bliver bange for et eller andet, eller JP snakker for meget med naboerne, kan han finde på at sno sig ud af selen og skynde sig hjem til sin mor.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi er også spændt på hvordan de opfører sig med tiden, håber de bliver i haven..;-D

      Slet
  10. Ja der skal de nok trives..:-)
    I laver vel en kattegård til dem så de ikke forsvinder når de bliver modigere.
    Et hegn er ikke nok til at holde en kat inde på grunden.

    Hej fra Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har ikke planer om en kattegård, vi håber de bliver i haven..;-D

      Slet
  11. De kommer til at elske udelivet. Det er der slet ikke nogen tvivl om. Det må være overvældende at komme ud i den store verden. Hvor gamle er de - jeres tøser?

    SvarSlet
    Svar
    1. De elsker det allerede..Trunte er 11 år og Fetti 12 år..;-D

      Slet
  12. Det er fine billeder af kattene, der lister rundt i haven. Hvor må det være mærkeligt at gå på græs, når man aldrig har prøvet det før. Jeg kan forstå på dit indlæg, at de har fundet ud af at det kan spises.

    Jeg tror ikke, du skal regne med at de bliver i haven; lige så snart de er trygge ved udendørslivet vil de garanteret gerne udvide deres territorier. Der kan selvfølgelig gå et stykke tid, men jeg tror altså I skal overveje at bygge en kattegård.

    SvarSlet
  13. Vi ser lige hvordan det går de er jo heller ikke helt unge, ellers må vi prøve med noget "gå væk kat" så de lærer at holde sig fra at stikke af..

    SvarSlet
  14. Jeg er lidt nysgerrig. Er kattene Maine Coon-race? og har de boet inde i en lejlighed hele livet? jeg spørger fordi min søn lige har anskaffet en mega-sød killing som er ½ Maine Coon, og han bor i en 2-værelses på Amager uden altan. Jeg synes det er lidt synd for katten at den ikke kan komme ud, og selv om de to unge planlægger at flytte på landet om 1-2 år så er det jo lang tid for kat på meget lidt plads.
    Jeg har selv to katte, som nyder friheden med egen ind- og udgang til egen have, og jeg kan slet ikke forstå at man kan have en kat lukket inde i en lejlighed. Men måske er Maine Coon helt specielt godt egnet til det. Tillykke med den nye bolig.
    V.H. Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nina, jeg tror ikke Maine Coon er specielt velegnet til at være indendørskatte, det er nok mere et spørgsmål om hvad katten er vant til. Vi var jo så heldige at have en altan som vi havde net for så den brugte vores katte meget så de fik frisk luft, blomsterduft og fugle at kigge på i træet udenfor. Og tak skal du have.

      Slet

Skriv du bare din mening...