lørdag den 7. maj 2011

Mariehønen på Marienborg og ramsløg

De her små mariehøns bor på skodderne på det lille hus lige ved indgangen til Marienborg (statsministerens sommerbolig)..De er rigtig fine og lidt pudsigt at have på skodderne…Inde i Åmosen vrimler det mange steder i skovbunden med ramsløg som næsten er lige ved at springe ud og kun dufter  svagt endnu, men om  få dage er duften er helt overvældende, sådan lidt hvidløgsagtigt…IMG_4743
IMG_4764IMG_4772

7 kommentarer:

 1. Hvor dejligt med et ramsløg sted lige i nærheden, jeg kan rigtig godt lide smagen af ramsløg, men vi har ikke fundet et godt sted. Ville så gerne have dem på grunden i Sverige.. :-) Måske skal jeg "låne" nogle rodstumper hos dig en dag.. :-)
  Knus og en dejlig dag til dig.

  SvarSlet
 2. Inge: vi finder da bare en eftermiddag/aften og går en tur i Åmosen bevæbnet med poser, graveske og kamera og måske en sandwich og termoflaske med kaffe...;-D

  SvarSlet
 3. Du har fat i noget smukt her; sådanne nærbilleder fra døre, deres håndtage eller andet, er på en måde interessant. Jeg arbejder selv på et projekt der involverer disse ting - og lidt flere måske, men der kommer en kalender ud af det, når jeg er helt tilfreds.

  Ramsløgene...
  Min hustru og jeg, var lidt forkælede med disse herlige urter, hvor vi boede tidligere.

  Her i midten af april kom vi i tanker om at det da var længe siden jeg havde lavet suppe og salater hvori den indgik. Vi var rundt forskellige steder for at finde dem, da vi har en klar ide om hvor disse bedst gror, men indtil videre uden held - ingen fundet.
  ...og sæsonen er jo ultra kort.

  SvarSlet
 4. Kim: Der findes mange smukke detaljer på huse og f.eks låger når man kigger ordentlig efter, bliver spændende at se din kalender...Har lige set i min lokale Irma at man kan købe friske ramsløgblade, men så ikke lige hvad prisen var...og så findes det jo også som tørret urter har jeg da set..;-D god lørdag til dig..

  SvarSlet
 5. Fine billeder; og lidt sjovt at jeg bare skal læse ordet Ramsløg, og den kraftige duft fornemmes!
  Hyg dig i det gode vejr!!

  ...forklaringen er måske, at bygningen blev opkaldt efter "bygherrens" hustru, Marie ;-)

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder fra et af mine yndlingssteder, og spændende at du har fundet et godt sted at plukke ramsløg! Klem og ha' en dejlig lørdag :-)

  SvarSlet
 7. Anjoe: ja jeg kan næsten også dufte dem..Og aha der var en naturlig forklaring på navnet...;-D

  Madame: Der er bare så mange af dem når man går ad Prinsessestien forbi Klopstock-egen så kommer der et kæmpestort område med ramsløgene..Prøv at forestille dig hvilken duft der...;-D klem..

  SvarSlet

Skriv du bare din mening...