tirsdag den 14. september 2010

Sikke noget...

Hver dag kører jeg med S-toget frem og tilbage til arbejde, og nogen gange sker der jo noget der giver lidt stof til eftertanke.
Jeg sidder i stillekupéen og læser gratis-avisen og da vi kommer til Gentofte station, udbryder en nydelig dame (her kaldet dame 1) af fremmed herkomst på lidt gebrokkent dansk:

Se!!!  Der er 6 mand der ligger oven på én og holder ham nede!!!

Jeg og en anden dame kigger selvfølgelig ud af vinduet for at se hvad der sker, og vi siger så til dame 1:
 Det er jo politiet der er ved at anholde en mand.....(Og de var nu ikke 6 om at holde ham, der var 3 og det så ikke voldsomt ud .)
Dame 1 udbryder:  Jamen det må de ikke, de skal slippe ham!!!.
Så siger dame 2 og jeg : politiet gør jo deres arbejde, de er jo nødt til at holde ham nede hvis han er voldsom!!! Dame 1 siger at de ved vi ikke en skid om, og så begynder hun at banke på ruden !!!
Som om politiet så vil slippe den anholdte af den grund!!
Så siger jeg at hun  jo heller ikke ved hvad der er foregået og at hun skal holde op med at banke på ruden, men hun, dame 1, bliver ved med at sige at det må politiet ikke (holde manden nede) og at vi, jeg og dame 2, heller ikke ved en skid og at vi læser avisen bagfra!!!
Ja okay, så gik samtalen ligesom i stå når det så er hendes holdning til os...
Men så tænker jeg, at det kan jo være at hun har oplevet en voldsom episode med politiet, enten her i landet, eller der hvor hun kom fra og det er derfor hun reagerer på den måde....Men det giver  hende jo ikke ret til at blande sig, når hun ikke har set hvad der er foregået, og at kalde os andre for idioter på en anden måde!!!

Jeg ved heller ikke hvad der er foregået, men jeg ved at f.eks psykisk syge eller folk på stoffer kan have ekstreme voldsomme kræfter og kan gå fuldstændig amok, og så ved jeg ikke om det er bedre at blive holdt nede af flere politifolk, eller at de (politiet)  bare trækker en pistol og  siger;  det her pis med dig gider vi ikke og så skyder !!!
Men uanset hvad, så skal man  ikke blande sig i politiets arbejde, og da slet ikke, når man ikke har overværet episoden fra starten af og set hvad der er foregået ...

Og toget? Det kørte videre, dame 1 vendte ryggen til os, og vi andre?  Ja vi læste videre i vores aviser...Sådan da, for man kan jo ikke lade være med at tænke lidt over situationen...
hmm....

8 kommentarer:

 1. Ja det må godt nok give stof til eftertanke...
  Måske hun kendte ham der blev holdt nede eller måsker det er sådan som du skriver; at hun har traumatiske oplevelser med i bagagen.
  Ha en dejlig dag Annemarie :-))

  SvarSlet
 2. Du milde! HVIS nu den liggende mand var desperat og havde truet personalet i kiosken med en kniv, ville det så være klogt at slippe ham monstro?

  SvarSlet
 3. Tankevækkende at det du ser som en rolig anholdelse og 3 mand... det ser hun som 6 mand og en voldsom episode.. Jeg tør ikke tænke på hvordan den historie kan ende efter at være genfortalt nogle gange.. :-)

  SvarSlet
 4. Måske Dame 1 havde læst denne i BT i går.
  http://www.bt.dk/krimi/derfor-doede-mogens-i-hedegaardscentret
  og det er grunden til hendes ophidselse. ;)

  SvarSlet
 5. Godt skrevet!! Mange roper "politivold" uten å vite forhistorien! Politiet vet nok hva de holder på med!!
  Ha en fin dag:)
  Knus...

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt forstå, at det kan se voldsomt ud. Men jeg er fuldstændig enig med dig: man skal sandelig passe på med at blande sig, når man ikke kender historien og ikke ved hvad der er sket. Det kunne jo være en mand som faktisk er farlig for sine omgivelser. Og sikken en ballade der ville blive, hvis sådan en person stak af fra politiet....

  SvarSlet
 7. Jeg er helt enig i dine tanker omkring episoden, og det sætter nogle tanker i gang hos mig omkring 'politivold'... jeg tror, de gør hvad de kan, men deres arbejdsforhold er sandelig ikke altid nemme. Når ikke de gør deres arbejde, er det galt, men det er det ofte også, når de gør det ;-)
  Helt ærligt tror jeg ikke, damen har traumer hvad angår politiet, for så havde hun nok snarere reageret med angst og ikke med aggression.

  SvarSlet
 8. "vi læste videre i vores aviser..."

  Jeg kom til at grine, fordi jeg også har oplevet dette og hint i togkupéerne gennem årene. Der kan pludselig være et øjebliks tumult, hvorefter man hver især vender blikket ud af vinduet eller mod sin avis, som om intet var hændt :)

  SvarSlet

Skriv du bare din mening...