mandag den 5. november 2012

Buddleia..

Black night og Nanhoensis Alba. Det blev indkøbt søndag på en anden planteskole. Den ene er en den mørkeste af sommerfuglebuskene og den anden en hvid. De blev plantet i samme hul så håber vi at de fletter sig lidt sammen, ellers må vi hjælpe dem på vej. Og så fik vi lige at vide at det er de mørke sommerfuglebuske der tiltrækker sommerfuglene, men de sætter sig også på lyse når de nu alligevel kommer forbi og jeg håber på at der kommer mange til næste sommer. IMG_1402 IMG_1405

24 kommentarer:

  1. Hold da helt op, der er gang i den nye have, en sommerfuglebuske er så fin , en hvid har jeg aldrig haft , spændende at se dem flette sammen ❤

    SvarSlet
  2. Høres fint ut ... blir spennende å se resultatet!. Jeg plantet en busk i sommer som hadde mange knopper. Fikk glede av bare en blomst. Hvor ble knoppene av? Jo det skal jeg fortelle .... etter en stund oppdaget jeg at flere planter manglet knopper og etter å ha googlet litt fant jeg ut at alle knopper som hadde forsvunnet står på rådyrenes meny. Så vi har rådyr i hagen selv om vi ennå ikke har sett dem. Bedre lykke neste år ..... lykke til for dere busker også!

    Irene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hihi, sikke da nogle frække dyr, godt de ikke kommer i vores have..;-D Klem

      Slet
  3. Hvor bliver det fint, jeg elsker sommerfuglebuske, der skal vi stå og skræmme dem med vores gode objektiver.. :-)
    Knus fra malermester klat.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du tro vi skal, og så kan drengene vaske kartofler og grille imens..;-D God malerlyst..

      Slet
  4. Sommerfuglebuske er bare så fine. Desværre er de midtjyske permafrost-tendenser lidt hård kost for dem. For to år siden overlevede min busk med nød og næppe, men jeg måtte klippe den helt tilbage. Da den i de tidlige forårsmåneder i år nåede at skyde inden den sidste onde nattefrost, tog det livet helt af den. Øv. Heldigvis er klimaet ikke så barskt hos jer, så der bliver helt sikkert basis for en masse fine sommerfuglebilleder til dig og Inge :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Øv hvor synd for dig, du burde have dækket den lidt til, men det er jo altid let af være bagklog..;-D

      Slet
  5. Det vidste jeg slet ikke - at det var de mørke, som sommerfuglene gik efter. En sommerfuglebusk uden sommerfugle bliver jo ikke helt optimal, så det er fint, at I har sat dem så tæt sammen. Når de blomstrer kan du jo fortælle, om det bare var en skrøne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg skal nok fortælle om det passer og sådan ca 10 måneder..;-D

      Slet
  6. Jeg elsker den busk...hvor bliver det dejligt med den have ;-)
    Skøn uge til dig...knus

    SvarSlet
    Svar
    1. det bliver nemlig dejligt..;-D Knus

      Slet
  7. Sommerfuglebuske er rigtigt flotte. Desværre har jeg aldrig selv haft sådan en, og nu syntes jeg de bliver for store til den have vi har valgt at have.

    SvarSlet
    Svar
    1. De kan blive store, men man kan få en lille busk der kun bliver mellem 60-80 cm høj...;-D

      Slet
  8. Jeg elsker sommerfuglebuske, de er så fine, når de er fyldt med sommerfugle. Jeg håber, I får held til sammenfletningen for det kan blive rigtig flot.

    SvarSlet
  9. jeg elsker også sommerfugle buske...men frosten og masser af kraftig blæst har taget dem alle.
    Alle mine clematis har også frosset væk her i det nordjyske.
    Cypresserne i forhaven skal nok vokse hurtig til...dem har vi også nogen af som trænger til kraftig beskæring...;-)

    God ny uge fra Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber at vores klarer sig, måske skulle man dække dem lidt til..;-D Tak og i lige måde

      Slet
  10. Rigtig god idé at plante sommerfuglebuske! Jeg glæder mig til en masse billeder af smukke sommerfugle til næste år :-) Klem

    SvarSlet
  11. Det bliver så fint. Der er også planer om sommerfuglebusk her i haven. Vi havde en stor en. Der måtte lade livet, da garagen skulle udbygges. Den voksede som ukrudt og blev klippet ned med hård hånd hvert år. Du får travlt med kameraet, når den varme tid kommer igen, og de små kræ begynder at summe. Knus og god dag...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber jeg får travlt, både med haven og foto-apparatet..;-D

      Slet
  12. Det kan være helt vildt, så mange sommerfugle, der kan svæve om sådan en busk ... glæder os til at se resultatet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg glæder mig også både til busken og sommerfuglene..;-D

      Slet

Skriv du bare din mening...