onsdag den 12. september 2012

Hjælp mig lige..

Vi har mulighed for at vælge om gulvet, som er i fyrretræ,i vores kommende rækkehus skal lakeres eller sæbe/ludbehandles…..Der er jo fordele og ulemper ved begge valgmuligheder, så hvis du har en af de to varianter så fortæl mig lige hvordan dit gulv har det og hvad du gør ved det for at holde det pænt.
IMG_0225 IMG_0226

30 kommentarer:

 1. Hvor må I være spændte inden flytningen!!!! Godt at I fik ryydet svigermors lejlighed. Må ikke ha været let følelsmæssigt- Og det med gulvet men mon ikke der sukker et godt råd op♥ Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er spændte og ja det lettede lidt at få tømt lejligheden..Knus..;-D

   Slet
 2. Vi har lakerede gulve - jeg synes, kattene laver mange ridser i lakken og er spændt på, om du får nogle gode råd. Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også lakerede gulve nu, og ja de bliver ridsede..Klem..

   Slet
 3. 'Fisk'. Vi har ikke den slags gulve så kan ikke hjælpe. Det er der nok andre, der kan. Til gengæld kan jeg hjælpe dig med at nyde kigget ud af havedøren :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også et fint kig...;-D

   Slet
 4. Kære Annemarie , hvis i får et fyrtræs gulv og i jo har katte, så tror jeg bestemt jeg ville vælge ludbehandling , min datter har et gammelt hus med ludbehandlede gulve, hun bruger sådan noget ludvask med noget hvidt i, tror det er fra trip trap , hendes gulve er altid pæne, trodt en hund og kat.... pøj pøj ed det

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også mest til det ludbehandlede, men hvor er det svært at vælge..;-D og tak

   Slet
 5. Jeg vil også anbefale ludbehandling til gulve hos katteejere, men jeg har altså aldrig brudt mig om lakerede gulve, så jeg er nok ikke helt objektiv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hælder altså også mest til ludbehandlingen, Jimmi er til lakken, men jeg har da et par dage til at svare i..;-D

   Slet
 6. Lud og olie "farver" gulvene og forhindrer at de bliver grå og kedelige at se på. Men med mindre de bliver vasket rigtigt(!) tit vil de ende med at få pletter fordi de produkter reelt ikke er smudsafvisende, trods alle gode intentioner og løfter fra producenterne.

  Jeg vil til hver en tid anbefale lakerede gulve - også selvom I har katte og at gulvene dermed vil blive ridsede. De kan poleres op igen - eller afslibes og omlakeres - men pletter der er trængt ned i det dybe træ er ganske varige...

  Men det er en smagssag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lakerede gulve er nemmere at holde, men ludbehandlede er nu pænere. Pokkers også at man får et valg, jeg troede bare at de lakerede gulvene..;-D

   Slet
  2. Ja de er pænere... men husk at hvis det er en lejebolig I flytter ind i, så skal gulvene afleveres i samme stand bortset fra normal slitage... kan blive en dyr fornøjelse med dybe pletter og patina og sådan noget.. så er det altså billigere at polere skidtet op.

   Slet
 7. Jeg er ikke til lakerede gulve, så jeg ville til enhver tid vælge de sæbe- og ludbehandlede.. De kræver selvfølgelig lidt omsorg, men jeg synes det er de flotteste.
  Jeg har haft både olie- og sæbebehandlede gulve, og synes egentlig de er forholdsvis nemme at holde, hvis man bruger den rigtige sæbe til dem, men jeg er ikke så kritisk med at de har lidt patina og spor efter brug.. :-)
  Knus og god aften hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes jo også de er de flotteste og man jo også godt kunne se at der mennesker i hjemmet..Knus og i lige måde..

   Slet
 8. Lakerede gulve er jo ikke ensbetydende med højglans, vel? Der findes en mat lak, og den tror jeg mere på :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har spurgt om man kunne få lagt mat lak på, men de bruger desværre en med glans, for det havde jeg også tænkt på..;-D

   Slet
 9. Jeg havde i min gamle lejlighed ludbehandlede gulve, og de var flotte når de lige var nyvaskede, men det var et kæmpearbejde at holde dem flotte, og jeg synes, jeg har andet at bruge min tid på end at vaske gulve.

  Nu har jeg lakerede gulve og er simpelthen så glad for, at jeg nu har fået noget, der er så nemt at holde. Jeg kan ikke forestille mig at kattene vil lave særligt dybe mærker med deres kløer, men det skal selvfølgelig siges, at fyrretræsgulve er meget bløde. Når jeg taber et eller andet på gulvet er der straks et mærke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok et lidt større arbejde at holde ludbehandlede gulve end lakerede, men mærker i et ludbehandlet gulv er lettere at fjerne end på et lakeret gulv...;-D

   Slet
 10. Vores stuegulv er 16 år gammelt, og er aldrig blevet vasket i andet end sæbespåner. Da det var helt nyt blev det sæbet godt ind hver dag i ca. 3 uger. Nu bliver det vasket hver 14-dag.
  Rødvin, rødbedepletter, cacao o.lign. Alt kan stadigvæk vaskes af med vand med sæbespåner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hælder også mest til det ludbehandlede gulv..;-D

   Slet
 11. Ludbehandlede er super flotte hvis man holder dem...hvilket er endnu mere vigtigt hvis man har husdyr
  Vi har valgt en lakfernis med en hårdhedsgrad som til en gymnastiksal og har ikke fortrudt et sekund :-) pøj pøj med valget *KNUS*

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan desværre ikke selv vælge lakken for så havde jeg valgt en mat lak..Knus

   Slet
 12. Vi har lakerede gulve fordi vi synes det er mest praktisk med en hund .. og så var det sådan da vi flyttede ind. Vi har lige fået afhøvlet og lakeret gulv tidligere i år. Vi valgte at få en ekstra stærk lak pga. vores hund. Held og lykke med valget - det bliver spændende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lakerede gulve er nok det mest praktiske, men det andet er nu pænere...,-D

   Slet
 13. Hoppas att det blir bra med golvet när det är klart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Janne, det håber jeg også..

   Slet
 14. Lakerede gulve er ikke kun pæne de er også praktiske. HAr haft ludbehandlet gulve, med træsplinter i fødderne ind i mellem. ALT hænger også fast i gulvbrædderne. Det var første eneste og sidste gang jeg prøvede det. Held og lykke i det nye hus, det ser rigtig flot ud. Det skar dog i mit hjerte at I fældede en syrisk rose. De gror rigtig langsomt og er så smukke ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er nødt til at fælde den, den dækker hele stuevinduet og jeg vil da gerne kunne kigge lidt ud..men de er smukke..;-D

   Slet
 15. Selv om I desværre ikke kan få en mat lak, så ville jeg vælge blank lak, og ikke lud...
  nb. Pas nu på ikke at få gemt kattenes transportbure bag alle flyttekasserne :)

  SvarSlet

Skriv du bare din mening...