tirsdag den 1. februar 2011

Kender du typen ?

Den type der hver morgen starter med at sige:  Ihhhh jeg har sovet dårligt, eller jeg har ondt maven, eller jeg har ondt i hovedet, eller  ondt i øret, eller i ryggen eller bare ondt et eller andet sted ? Og som ikke holder det for sig selv, men skal delagtiggøre alle i teamet og rundt  omkring sig hvor skidt vedkommende har det…Når arbejdsdagen så tager fat med kunder eller kollegaer der ringer ind, så er det også galt, vedkommende går af telefonen hvert andet øjeblik for at fortælle os andre at den kunde/kollega der lige havde været i røret var rigtig dum og irreterende ? At telefonsystemet er noget møg, at de øverste ledere aldrig gør noget for at få tingene til at køre, at vi har for meget at lave, at der bare generelt hele tiden er noget galt ?  Når vedkommende så har været til frokost så er det Fandme også galt, sådan noget hundeæde som man kun få dårlig mave af, og det kan laves bedre og bla bla bla bla hele dagen, så JEG er lige ved at blive vanvittig…Og det til trods for at hver gang vi har teammøder hvor der bliver snakket om et godt arbejdsmiljø, at det er vigtigt at møde op med et godt humør og gøre sit til at det bliver en god dag så er det  altid vedkommende som råber op om at personen altid gør sit for at få en god stemning i teamet !!!!!

GRRRRRRRRRRRR….og ja jeg har snakket med min leder om det, men ligeså snart lederen er i nærheden så kommer der ikke et pip fra vedkommende!!!….for satan da, og jeg skal virkelig passe på ikke at ryge i luften og jo, jeg har prøvet på flere pæne måder at sige: du er måske ikke altid er lige positiv, men det fiser vist ikke rigtigt ind….Og samtidig kan vedkommende også godt lide at snage lidt i det hvis andre har det skidt, og selvom jeg frabeder mig omsorg, så skal vedkommende altid lige spørge en ekstra gang…For fanden da hvor kan jeg blive gal, og jo  jeg har lavet uro i teamet et par gange før, fordi jeg bliver lidt hidsig,  men okay så må der jo blive en tredje gang…Vi kan allesammen have en lortedag, men nej jeg gider bare ikke høre på KLYNKERI,  men jeg gider godt give omsorg når der er brug for det og lægge en skulder til at græde ud ved, men KLYNKERI hører ikke hjemme i min verden…

18 kommentarer:

 1. Sådan.. godt brølt løvinde.. ;-)
  Klynk for klynkens skyld kan gå hjem og lægge sig, og hvis hun er så pokkers utilfreds med alt, skal hun nok finde et andet sted at klynke.. Den type er ikke til at holde ud, det dræner omgivelserne for energi og det er bare slet ikke i orden.
  Giv den en skalle, og rul din indre rejekælling ud, det trænger hun vist til.. :-))
  Tag fat og sig fra i samme splitsekund hun starter sit brokkeri op, og fortæl hende at det dræner dig for energi, og skaber en dårlig stemning, som du ikke har det godt i.. Det vigtigste er at fortælle hende hvad det gør ved dig, og ikke at hun er et negativt klynkende fjols. :-)
  Hold fast i fakta i forhold til hvad hun siger, spørg evt. hvad hun egentlig mener og hvorfor hun siger netop det hun lige har sagt.. :-)
  Hendes negative udladninger skal helt sikkert stoppes.
  God kamp.. og varmt kram til dig. :-))

  SvarSlet
 2. Joh.. jeg har da hørt om dem. I sådan et tilfælde har jeg en kæmpe fordel. Jeg er så heldig stillet, at jeg faktisk ikke har nogen arbejdskollager, selvom jeg har to arbejdspladser. Hele dagen, helt alene råder jeg :-) Ingen skulder at græde ud ved og ingen klynkeri ud over det fra "kunderne" :-) Det er mere end 20 år siden jeg arbejde på en stor arbejdsplads med ca. 40 ansatte. Jeg har næsten glemt fordan det var :-)

  SvarSlet
 3. Ah...dette er helt forferdelig..negative mennesker som i tillegg til å være negativ, bruker av DIN tid, til å fortelle og ha ut av seg gørr.....
  Enig i hva Inge skriver...jeg trenger ikke si mere!!!
  Lykke til,klem fra meg:)

  SvarSlet
 4. Jeg sad lige og tænke om min tidligere kollega var rejst fra Nordjylland og var blevet din nye kollega :o) Nej jeg så hende for ikke så længe siden og gjorde noget jeg eller ikke gør - jeg vendte ryggen til hende og lod som om jeg ikke havde set hende. Da jeg så hun skulle med samme bus som jeg, ventede jeg og tog den næste. Jeg magtede ikke at høre om hendes dårligdomme.

  SvarSlet
 5. Inge: ja det dræner simpelthen én for energi, og jeg ved at de andre har det ligesådan...Så fat i vedkommende og sig fra. Knus til dig..

  Pia: ja jeg tror også snart jeg må finde et andet sted hvor der ikke er så mange ansatte...;-0

  Guri: ja negative mennesker er forfærdelige..Klem til dig.

  Lone: Jeg kender det godt, sådan gør jeg når jeg møder en tidligere nabo...hihi, egentligt skrækkeligt at man skal snige sig af sted for ikke at blive i dårligt humør...

  SvarSlet
 6. Tror alle arbeidsplasser har en slik person rundt seg... Vet det er utrolig slit og høre på slik vas dagen lang. Det beste er og lukke ørene,eller sette vedkommende virkelig på plass. Begge ting er vanskelige,men masse lykke til. Håper du finner sinnsroen på jobb.
  Klems

  SvarSlet
 7. Den slags findes spredt over det ganske land, og det er helt utroligt, som de kan fylde i kontorlandskabet.

  Du bør gøre lige præcis som Inge siger - hun er en klog kvinde.
  Der må være andre end dig, der har den oplevelse af hende og kan bakke dig op i forhold til chefen, så det ikke er dig, der fremtræder som den sarte kollega, der er så negativ.
  Sådan en kvinde vil ganske rigtigt brokke sig overalt, hvor hun færdes, men det ville være rarest for jer alle, hvis hun kunne finde sig nogle andre græs- og brokkegange.

  SvarSlet
 8. Jo! Vi fik ny kollega 1. november og hver dag har vi hørt på at toget har været forsinket og bussen ikke er kommet, så hun måtte stå og fryse. Vi foreslog så at hun tog travesko med og gik, men så var det bedre at vente for nu hvis...
  Hun er heldigvis flyttet over i en anden afdeling, så nu er der ro om morgenen igen.

  SvarSlet
 9. Ja sådan en kender jeg også, og bare at læse dit indslag her, får mit blodtryk til at stige. :(##!!

  SvarSlet
 10. Ja den type kender jeg godt. Min mand kommer hjem hver dag drænet for energi, ikke fordi han har travlt på arbejde, men fordi der sidder en kvinde lige foran ham som er nøjagtig sådan der. Det er mega-stressende når man er et venligt og høfligt menneske.

  SvarSlet
 11. Jovisst känner man igen typen, vi har en sån på vårat jobb också. om väl är jobbar jag inte så mycket ihop med just henne. Jag blir trött bara jag ser henne......

  SvarSlet
 12. Renate: det er lidt svært at lukke ørene, vi sidder desværre alt for tæt...;-D

  Ellen: ja Inge er en klog kvinde, hendes råd tager jeg til efterretning..;-)

  Kari:Ja utroligt hvad de mennesker kan brokke sig over, godt hun flyttede..;-D

  Mutter: jeg kan sende en blodtryksdæmpende pille til dig..;-D

  Trine Louise: Netop de dræner en for energi, det er så trættende at høre på hele tiden..;-0

  Annelie: jeg tror de findes næsten alle steder, og man bliver netop træt bare ved tanken om de personer eller man bare ser dem..;-D

  SvarSlet
 13. Lige sådan en historie gør mig SÅ glad for at arbejde alene, for kors hvor trækker den slags kolleger energi ud af een.

  SvarSlet
 14. Annette: ja de trækker netop energien ud af én, det er så belastende...:-D

  SvarSlet
 15. JA, JA jeg kender godt typen. De dræner én for energi fra morgenstunden. Hvis man møder glad og fro med lyst til dagens spændende opgaver, så begynder det med "serie 3" snak om hvor dårligt det ene og det andet er på arbejdspladsen. Jeg har også i perioder følt mig som en aflæsningsrampe for brok, fordi jeg ikke er skrap nok til at "hold så kæft" - og kom med godt løsningsforslag, eller find dig en anden arbejdsplads.

  SvarSlet
 16. Nina: det er netop det at man møder glad op, og det er ikke verdens mest spændende job jeg har i øjeblikket, så gør vedkommende det ikke lettere ved at klynke hele tiden...;-D

  SvarSlet
 17. Jeg var til et foredrag med Carl-Mar Møller engang, hvor han talte om mennesker, der er energi-givere og energi-tagere. Vi kender alle de energi-tagere, du her omtaler. Man prøver og prøver at give lidt balance i situationen ved at give noget energi tilbage til energi-tageren, men det hjælper ikke. Under NORMALE omstændigheder vil vi balancere og skiftes til at tage og give, men der er altså disse mennesker, der kun kan tage og ikke giver.

  Man er bogstaveligt tappet for energi efter nogle timer med sådan en person. Man kan se det rent fysisk på os, for vi bliver trætte og begynder at hænge som et gammelt, slidt menneske.

  Jeg syntes, det var interessant at høre om, og jeg har siden haft fokus på at spotte en energi-tager, så vedkommende ikke tapper mig.

  Jeg forstår SÅ godt din frustration. Måske du bare skal lade vedkommende leve i sin egen elendighed og acceptere at han/hun ER en energi-tager, som du ikke vil kunne få noget ud af at involvere dig med - udover det absolut nødvendige og på det rent professionelle plan?

  SvarSlet
 18. Klynkeri kan man ikke bruge til noget. Hvis man er utilfreds med jobbet, må man finde noget andet - Inge's forslag er så fint, og jeg kunne godt forestille mig, at det hjalp...

  SvarSlet

Skriv du bare din mening...