torsdag den 7. oktober 2010

Sorgenfri Slotspark....

På min tur hvor jeg var forbi Lyngby Mølle,  gik jeg lige over vejen til Sorgenfri Slotspark, hvor jeg legede som barn...Mest røvere og soldater med drengene hjemme fra blokken....Der var mere gang i drengene end i pigerne...Det var også der jeg gik tur med min mors hund, en sort glathåret gravhund der hed Tammy, men blev kaldt "Købmand", fordi når jeg skulle til købmanden for min mor, så skulle han altid med, og så på en eller anden måde blev det til at hunden lystrede når vi sagde; kom så Købmand...hehe...Men der er rigtigt smukt i Slotsparken og selvfølgelig især når der er blade på træerne, hvadenten det så er forår, sommer eller efterår....En vintertur er også fint, men der er nu smukkest når træerne har blade på.....


Schweizerhuset...Vi kaldte det altid for Heksehuset, for vi unger var overbevist om at der boede en heks....Og kan der bo andet, når der når står et lille hus i skoven omgivet af store træer?


Denne bænk indbyder da til at sætte sig og hvile sig lidt....Og til at kigge over vejen på...
......Friesbohvile, lokalhistorisk arkiv for Lyngby-Taarbæk. Lige bagved lå der indtil for et par år siden en stor planteskole, Sorgenfri Planteskole som desværre måtte lukke, sikkert på grund af finanskrisen..


Sorgenfri Slot.,
Dengang jeg var barn gik der gardere på vagt...Jeg har et billede af min mor og jeg der står ved slottet , hvor der står en garder på den anden side...åh jeg syntes de var så flotte de der soldater med deres bjørneskindshuer og geværer når de stod i det lille røde garderhus....Nogle af de store flotte træer der står på plænen foran Slottet og parken.

Her er det på den modsatte side af vejen overfor Sorgenfri Slot, en allé af træer, vejen til Lottenborg Kro løber ude til højre..

Lottenborg Resturant, der desværre ikke er restaurant mere, de forrige ejere stak af fra kreditorerne, stedet kørte med underskud..Rigtigt ærgeligt for det var også et sted med en masse historie.....Der var bl.a. en af stuerne der blev kaldt Marinestuen, hvor folk som  havde været i søværnet, havde deres billede hængende, og der hang billeder af både min farfar og hans lillebror.

9 kommentarer:

 1. Jeg vil lige notere mig stedet som "et sted jeg skal forbi" - tak for turen.
  Købmand er da et rigtig sjovt hundenavn.

  SvarSlet
 2. Får altid hjemve når jeg kigger ind hos dig ;-D Sikke smukke billeder, elsker danske bøgeskove/træer. Hvor er der smukt i Danmark!

  SvarSlet
 3. For et vakkert sted å fotografere. Du har none fine bilder her. Fikk lyst å besøke hagen jeg også ...

  Well done

  SvarSlet
 4. Det er utroligt flotte billeder! På Lottenborg Kro har jeg samlet min klasse flere gange. Det er trist, at de gamle bygninger ikke er restaurant mere - jeg synes, der var hyggeligt. Jeg kom også i den smukke slotspark som barn. Vi boede tæt ved i mine første år.
  Klem og en god aften til dig :-)

  SvarSlet
 5. Skønne billeder fra en, for mig, helt ukendt del af djævleøen.. jeg kommer forbi, og det bliver snart.. :-)

  SvarSlet
 6. Helle: ja parken er absolut et besøg værd, den er meget stor, det er faktisk mere skov end det er park....

  Lene: nu sidder du forhåbentlig ikke og tuder, for så stopper jeg...;-D...en klump i halsen er okay...;-))

  Tommy: tak skal du have, ja kom du bare forbi Danmark engang og tag din smukke "prinsesse" med.;-D

  Madame: ja det er ærgeligt at Kroen er gået nedenom....og tak for de smukke ord...god dag til dig...

  Inge: Ja, kom endelig for, der er meget smukt...fortsat god ferie til dig....

  SvarSlet
 7. Hvor er der smukt i Sorgenfri Slotspark, igen et sted, hvor jeg aldrig har været. Jeg har fundet ud af, at jeg har opholdt mig alt for lidt på Sjælland og har set alt for lidt af alt det dejlige I har der. Da jeg boede der i min pure ungdom, da havde jeg ikke helt øje for skøn natur og smukke omgivelser ☺.
  En skøn dag til dig, knus.

  SvarSlet
 8. Hej Annette, det ville også være svært at nå at få set alle de steder man gerne vil også når man kun har en vis mængde ferie til rådighed...Når man er ung er det jo andre ting der tæller..;-D knus til dig og god weekend....

  SvarSlet
 9. Hvor ser der skønt ud i Sorgenfri slotspark. Den ville jeg gerne se med egne øjne. Rigtig god weekend :)

  SvarSlet

Skriv du bare din mening...