fredag den 23. juli 2010

Reklamer her og der og allevegne...

Det spøger åbenbart med reklamer i min hjerne i øjeblikket....jeg har lavet et indlæg før, men nu kommer der en bøvs igen....og det er ikke fordi jeg hader dem, men synes måske bare at der er for mange af dem allevegne....Her er bare et "lille" udpluk af dem jeg møder på min vej til arbejde.
Jeg synes egentlig at det er lidt uhyggeligt, når man tænker efter, hvor mange indtryk man bombarderes med hver dag : reklamer i aviserne, i tv, på stationerne, på togene og i togene og busserne, udenpå busser, ja jeg kunne blive ved....Før reklamernes indtog i fjernsynet, glædede jeg mig til, når vi var i biografen, at se reklamerne, det var et af højdepunkterne ved en biograftur, nu irreterer de mig! .....Jeg kan også godt huske at der var reklamer på vægge og søljer og i aviser/blade, men jeg synes ikke så at de fyldte så meget som de gør nu...
(Og ja der er lavet en masse undersøgelser om reklamens påvirkning, og påvirkningen er sikkert meget større end man tror.)
Bemærk på det andet sidste billede, der farer en ølbil forbi også med reklamer, og dem er der jo også mange af.......gad vide hvad vi kiggede på før reklamens indtog ?
4 kommentarer:

 1. Tak for din kommentar :-)
  Før kiggede man også reklamer - Prøv at låne Asger Liebst Reklamernes århundrede.
  Den er faktisk både interessant og underholdende.

  SvarSlet
 2. Vi har beskæftiget os med reklame i mange år efterhånden, men jeg kan alligevel sagtens forstå, hvad du mener. Der er alt for meget uskøn reklame alt for mange steder. Den bedste reklame er efter min mening den, der samtidig gør hverdagen lidt sjovere/bedre på en eller anden måde. Den er sjælden, men den findes... ;-)

  Og så er der altså også visse reklamer, der ligefrem er kunst - som Rimkogeren skriver.

  SvarSlet
 3. Ja, der er mange sjove og flotte/smukke reklamer, og jeg ville da ikke undvære alle reklamer. Men som du selv siger der er mange grimme og de er allevegne når du f.eks tager med den offentlige transport. Jeg kan da huske som barn i Lyngby at vi havde nogle store gavlmalerier, bl.a reklame for mejeri , tøj og øl og de var flotte, det var nærmest kunst, men jeg tror det er også mængden af dem i dag, der gør at man får lidt lede ved dem.

  SvarSlet
 4. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan huske en tid uden reklamer. Men du har da ret i, at mængden er blevet forøget gennem de senere år. Selv prøver jeg bare at 'se igennem' dem - og det går egentlig okay ;-).

  SvarSlet

Skriv du bare din mening...